top of page

Wie ben ik?

Ik ben Melanie, Klinisch psychologe en Cliëntgericht psychotherapeute i.o.

Als ik collega-psychologen hoor vertellen dat ze ‘altijd al geweten hebben dat ze psycholoog wilden worden!’ kan ik me daar moeilijk bij aansluiten. Op mijn 18de besliste ik om geschiedenis te gaan studeren, een opmerkelijke keuze als je bekijkt welke job ik vandaag de dag doe! Het was pas op het moment dat ik deze studie afrondde dat ik besefte dat mijn hart ergens anders lag… Ik voelde hoe ik steeds meer werd aangetrokken tot het domein van de psychologie. Ik besefte hoezeer ik aandachtig was voor het menselijk lijden rondom mij en -vooral- door de oorzaak van dit leed bij anderen. En ik besefte hoezeer ik toen al het verlangen voelde om mensen hierin te ondersteunen, om met hen samen te zijn. Dus ik startte een nieuwe opleiding, en uiteindelijk mocht ik mezelf Klinisch volwassenpsychologe noemen.

 

Ik startte mijn eerste job in de integrale jeugdhulpverlening, kreeg later bij groepspraktijk Juno de kans om ook mijn werk als psychotherapeute te ontwikkelen en kwam terecht in de eerstelijnshulp binnen het Centrum Algemeen Welzijnswerk. En al heel gauw werd me duidelijk dat ik me verder wilde verdiepen in het therapeutisch werk. Ik koos ervoor om een postgraduaat in de Cliëntgerichte psychotherapie te starten, dé therapierichting waarbij nabijheid, empathie en echtheid vooropstaat. Ik startte opnieuw aan een 4-jarige uitdaging, die mijn leven meer verrijkt heeft dan ik me had kunnen voorstellen!

En dan... de volgende stap: ik startte samen met mijn partner Lander onze eigen thuispraktijk op. Wat een droom dit te kunnen doen! Steeds meer kom ik in contact met mijn eigen bestemming, met dat wat me energie geeft: mensen begeleiden bij hun eigen zoektocht naar zichzelf.

Hoe werk ik?

Als cliëntgericht therapeut hecht ik veel belang aan de therapeutische relatie, die op basis van empathie, echtheid en openheid een veilig klimaat kan vormen om met jouw klachten aan de slag te gaan. Ik beschouw emotionele beleving als het vertrekpunt van therapie. Ik vind het belangrijk om samen te bekijken welke interne processen bij jou zijn vastgelopen, wat de factoren zijn die je klachten in stand houden, en vooral: hoe je hier verandering in zal kunnen brengen zodat je op een vrije en gegronde manier je toekomst opnieuw kan aangrijpen.  

 

Ik focus me vooral op het werken met adolescenten en volwassenen die worstelen met thema’s als:

  • spanning en stressklachten

  • depressie

  • rouw

  • angst

  • emotieregulatie (het gevoel te veraf te staan van je emoties of er net door overspoeld te worden)

  • moeilijkheden rond zelfbeeld en identiteit

  • hechtingskwetsuren

  • moeilijkheden in relaties

  • omgaan met onverwerkte levensgebeurtenissen uit het verleden

  • zingeving en persoonlijke ontwikkeling

Aanbod

  • Individuele gesprekstherapie

 

Je kan je telefonisch of via mail aanmelden voor een eerste kennismakingsgesprek, waarin we samen bekijken waar je tegenaan loopt en wat je klachten zijn. Ik geef je meer informatie over de manier waarop ik werk en wat ik zelf belangrijk vind binnen de therapie. Op basis daarvan kunnen we beide beslissen of we samen een traject aangaan.

We plannen alvast enkele volgende gesprekken in. Tijdens deze eerste verkennende gesprekken vormen we ons samen een beeld van de moeilijkheden waarmee je te kampen hebt, de onderliggende oorzaken en de manieren waarop je hier in de toekomst verandering in kan brengen. We gaan hiermee samen aan de slag!

  • Online hulpverlening:   

                

                  

                       

                    

Online programma: soon to come!

Praktisch

Je kan je telefonisch of via mail aanmelden voor een eerste gesprek. 

 

Individuele gesprekken gaan door op dinsdag tussen 9u en 17u of op woensdag tussen 14u en 21u.

Een gesprek duurt 50 minuten en kost 60€. De betaling gebeurt cash of via de payconiq- of bancontact app na elke sessie. Sommige mutualiteiten of verzekeringen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Neem best even contact op met jouw mutualiteit voor meer informatie.

Afspraken dienen minstens 48 uur of 2 werkdagen op voorhand geannuleerd te worden. Bij laattijdige of geen verwittiging wordt de helft van het gesprek aangerekend.

Lid van

  • Belgische Federatie van Psychologen: erkenningsnummer 902122546

  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen: visumnummer 263250

bottom of page