top of page

Wie ben ik?

Ik ben Lander, Klinisch psycholoog, Relatie- en gezinstherapeut en EMDR-traumatherapeut.

Ik behaalde mijn Master in de Klinische Psychologie in 2009 en startte na mijn studies als individuele -en gezinsbegeleider in het Oriëntatie, Onthaal -en Observatiecentrum (OOOC) 't Pasrel te Schaarbeek. Door mijn ervaring met het werk binnen de integrale jeugdzorg groeide mijn interesse voor het werken met jongeren en hun gezin. Ik besliste om aan de slag te gaan als zelfstandig psycholoog in bijberoep en startte een postgraduaat in de Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapie aan de KULeuven.

Nadat ik mijn postgraduaat afrondde in 2017 ging ik aan de slag binnen de afdeling Kinderpsychiatrie van het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst, waar ik me aanvankelijk vooral focuste op het werken met kinderen, jongeren en hun context. Gaandeweg verdiepte ik me steeds meer in het werken met cliënten die lijden aan de gevolgen van complexe, traumatische gebeurtenissen uit het verleden. Ik legde me toe op EMDR (Eye Movement Desensitisation en Reprocessing) en schoolde me bij tot EMDR traumatherapeut. Deze revolutionaire en wetenschappelijk onderbouwde therapie pakt psychische klachten aan bij de wortel in plaats van steeds symptomen te blijven bestrijden.

 

Vanaf 2021 besliste ik om mij volledig toe te leggen op het werken met volwassenen en gezinnen in onze thuispraktijk Duende. Vanuit mijn expertise in het werken met trauma- en systeemtherapie probeer ik een kader te scheppen waardoor we onszelf beter kunnen begrijpen. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat we elkaar kunnen ontmoeten van mens tot mens, en nieuwe inzichten kunnen creëren in een veilige omgeving, waarbij we jouw gevoelens de ruimte geven die ze nodig hebben. 

Hoe werk ik?

Ik hou ervan om aandachtig naar het verhaal van mijn cliënten te luisteren en samen te zoeken naar nieuwe betekenissen. Vaak hebben mensen meer in hun mars dan ze denken, worden eigen capaciteiten vergeten of onderschat. Samen met hen ga ik ook op zoek naar hun krachten, steunfiguren en hulpbronnen die ervoor zorgen dat mensen weer sterker in het zadel kunnen zitten.

Aanbod

  • Individuele gesprekstherapie

  • Gezinstherapie

  • Traumatherapie (EMDR)

Praktisch

Je kan je telefonisch of via mail aanmelden voor een eerste gesprek. 

 

Individuele gesprekken gaan door op maandag en vrijdag tussen 9u en 17u.

Een gesprek duurt 50 minuten en kost 70€. Sommige mutualiteiten of verzekeringen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Neem best even contact op met jouw mutualiteit voor meer informatie.

Afspraken dienen minstens 48 uur of 2 werkdagen op voorhand geannuleerd te worden. Bij laattijdige of geen annulatie wordt het gehele gesprek aangerekend. 

Lid van

  • Belgische Federatie van Psychologen: erkenningsnummer 821110823

  • Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen: visumnummer 264185

bottom of page