top of page

Melanie Stinckens

Klinische psychologe en cliëntgericht psychotherapeute

Opleidingen

2019 - 2023: Postgraduaat in de Cliëntgerichte Psychotherapie (KU Leuven)
2018 - 2019: Systeemtherapeutisch werken met het hechtingsperspectief (Rapunzel vzw)
2017: Systemisch en contextgericht werken (Rapunzel vzw)
2012 - 2016: Bachelor en Master in de Klinische Psychologie (KU Leuven)

2008 - 2012: Bachelor en Master in de Geschiedenis (KU Leuven)

Lid van

Belgische Federatie van Psychologen: erkenningsnummer 902122546

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen: visumnummer 263250

Foto.jpg

Werkwijze

Ik werk graag met adolescenten en volwassenen die volgende klachten tegenkomen: moeilijkheden rond zelfbeeld en identiteit, spanning- en stressklachten, depressie, rouw, angst, emotieregulatie (het gevoel te veraf te staan van je emoties of er net door overspoeld te worden), hechtingskwetsuren, moeilijkheden in relaties, omgaan met onverwerkte levensgebeurtenissen uit het verleden, zingeving en persoonlijke ontwikkeling.

Als cliëntgericht therapeut hecht ik veel belang aan de therapeutische relatie, die op basis van empathie, echtheid en openheid een veilig klimaat kan vormen om met jouw klachten aan de slag te gaan. Ik beschouw emotionele beleving als het vertrekpunt van therapie. Ik vind het belangrijk om samen te bekijken welke interne processen bij jou zijn vastgelopen, wat de factoren zijn die je klachten in stand houden, en vooral: hoe je hier verandering in zal kunnen brengen zodat je op een vrije en gegronde manier opnieuw naar de  toekomst kan kijken.

 

Als je je aanmeldt bekijken we in een eerste kennismakingsgesprek waar je tegenaan loopt en wat je klachten zijn. Ik geef je meer informatie over de manier waarop ik werk en wat ik zelf belangrijk vind in therapie. Op basis daarvan beslissen we of we samen een traject aangaan. 

Praktisch

Je kan je telefonisch of via mail aanmelden voor een eerste gesprek. 

Individuele gesprekken gaan door op dinsdag tussen 9u en 16u of op woensdag tussen 14u en 21u.​

Een gesprek duurt 50 minuten en kost 65€. De betaling gebeurt cash of via de payconiq- of bancontact app na elke sessie. Sommige mutualiteiten of verzekeringen voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Neem contact op met jouw mutualiteit voor meer informatie.

Afspraken dienen minstens 48 uur of 2 werkdagen op voorhand geannuleerd te worden. Bij laattijdige of geen verwittiging wordt de helft van het gesprek aangerekend.

bottom of page